Een initiatief van Stichting Z.E.G., het inspraakorgaan Zuideuropese gemeenschappen in Amsterdam.

vrijdag 12 maart 2010

Februarinummer 'Lychnari'

In onze uitzending van zaterdag 6 maart bespraken we het eind februari verschenen nummer van 'Lychnari', tijdschrift over het hedendaagse Griekenland.
In dit eerste nummer van de 24e jaargang onder meer:
Griekse studenten der Lage Landen, verenigt u! Het aantal Grieken dat in Nederland een studie komen volgen is de laatste jaren explosief toegenomen. Er is nu een vereniging voor hen opgericht en Inge Manousakis sprak met de initiatiefnemers daarvan.
Psychí Vathiá. Maria Ikonomopoúlou ging met haar moeder naar de nieuwste film van Pandelís Voúlgaris die een gevoelige periode uit de Griekse geschiedenis behandelt, die nog steeds veler persoonlijk leven raakt.
Byzantijnse juwelen in de Ihlarakloof. Vlakbij het grillige tufsteenlandschap van Göreme in Centraal Anatolië ligt de Ihlarakloof, waar voor 1923 veel Grieken woonden en hun sporen nalieten. Daniël Koster reisde erheen.

Verder in deze uitzending van Cicada o.a.aandacht voor een Lukas-Passie van Grieks-Amsterdamse componiste Calliope Tsoupaki, 'de meisjes van Mussolini', een theatervoorstelling door Orkater over Trio Lescano, en een expositie van Italiaanse landschappen in Rijksmuseum Schiphol.
Wil je meer weten over Lychnari? Kijk op: http://www.lychnari.nl
Beluister hier de uitzending van 6 maart.