Een initiatief van Stichting Z.E.G., het inspraakorgaan Zuideuropese gemeenschappen in Amsterdam.

woensdag 18 augustus 2010

Sicilicious

Sicilicious is het eerste kookboek van Loes Janssen Miraglia over de Siciliaanse keuken en cultuurgeschiedenis. De Siciliaanse keuken is 2500 jaar oud met Griekse, Romeinse, Arabische en Normandische invloeden.
In Sicilious vinden jullie authentieke streekrecepten en informatie over regionale producten. Het boek is bijzonder door de toevoeging van mythologische, religieuze en folkloristische verhalen rond de Siciliaanse keuken.

Gerechten
Eenvoudige boerengerechten als Matarocco (West-Siciliaanse gazpacho) staan tegenover de aristocratische overdaad van Timballo di maccheroni (macaronipastei). Met verder eeuwenoude recepten als Maccu (tuinbonenpuree uit het Romeinse tijdperk) en Pasta con le sarde (pasta met sardines uit de tijd van de Arabische overheersing) maar ook het modernere als Risotto con le fragole (aardbeienrisotto).
Meer lezen: http://www.myspace.com/loesjanssenmiraglia#ixzz0wvZtGhPW