Een initiatief van Stichting Z.E.G., het inspraakorgaan Zuideuropese gemeenschappen in Amsterdam.

vrijdag 18 april 2008

Genieten van Italiaanse wijn met Vinomio

Vinomio is een wijnbar voor een jong publiek. De naam is een combinatie van "vino"en "manicomio", wat zoveel betekent als gekkenhuis in de regio Toscane. Vinomio serveert wijnen van het eigen label. De "aperitivo" is een traditie die in de jaren '20 in Venetië ontstond. Jongeren wilden na het werk samen wat drinken voor het eten. De nieuwe trend sloeg ook aan in Milaan en Rome. Restaurants gingen er ook hapjes bij serveren. Vinomio houdt deze traditie in ere. Italië bestond tot het eind van de 19e eeuw uit een verzameling kleine staatjes. Elke staat had een vorst, en die had natuurlijk topkoks in dienst die gespecialiseerd waren in de lokale keuken. Dit zorgde voor een rijke eetcultuur met veel variatie. Italië heeft bovendien een heel afwisselende natuur, en ook dat heeft z'n weerslag op de ingrediënten die gebruikt worden. Hierdoor is er een enorme variatie in aanbod, zo zijn er maar liefst 6000 kaasproducenten en 12.000 wijnproducenten in Italië. Luister nu naar het interview met ondernemer Andrea Carbonara in de uitzending van 26 maart. Zie ook: www.vinomio.nl.