Een initiatief van Stichting Z.E.G., het inspraakorgaan Zuideuropese gemeenschappen in Amsterdam.

vrijdag 7 mei 2010

Il Sound del Giro

De uitzending van 6 mei stond in het teken van "Il Sound del Giro". Een reeks van vier concertavonden, in verschillende zalen in Amsterdam, ter gelegenheid van de Giro d'Italia. Ronald Keizer, van de organisatie van "Il Sound del Giro" was te gast in de studio en vertelt over de bands en d-jays die te zien en te horen zijn in onder andere het Tropenmuseum en het Bimhuis.
7 mei, Tropentheater. Officina Zoe maakt aanstekelijke tarantella, folkloristische muziek uit het zuiden van Italiƫ. Officina Zoe doet een oude cultuur herleven, die nog steeds in constante verandering is. In het voorprogramma speelt het gezelschap Taberna Mylaensis van Luciano Maio. Zij spelen o.m. Werk van hun onlangs verschenen cd 'Sciuscia lu ventu '
Terwijl de Giro d’Italia door Amsterdam raast, wordt het Bimhuis op 9 mei bevolkt door Italiaanse jazzmusici. Ex-Houdini’s-saxofonist Barend Middelhoff, woonachtig in Bologna, en pianist Mike del Ferro spelen beiden met een Italiaanse ritmesectie. Del Ferro’s trio begeleidt jazzvocaliste Maria Pia De Vito, die gefascineerd is door zowel barok als standards en eigentijdse improvisatie en regelmatig samenwerkt met Ralph Towner, Ernst Reijseger en Steve Swallow. Gabriele Mirabassi werd bekend als klarinettist bij groepen van Richard Galliano en Rabih Abou-Khalil en speelt in alle stijlen, van modern klassiek tot Braziliaans. ‘A combination of smoothly lubricated jazzy swing, classical purity and an insistent Mediterranean storyteller’s witty intensity’ (The Guardian).
Je kunt hier naar onze uitzending luisteren. Meer info: http://www.ilsounddelgiro.com