Een initiatief van Stichting Z.E.G., het inspraakorgaan Zuideuropese gemeenschappen in Amsterdam.

donderdag 16 december 2010

Radiomarathon Dag van de Migrant

Radio Cicada doet mee aan de vijfde internationale radiomarathon in het kader van de Dag van de Migrant op zaterdag 18 december van 18 – 19 uur. Radiozenders van Azië tot Amerika zenden programma’s over migratie uit in het kader van het Radio 1812 project. Vorig jaar namen  243 radiozenders uit vijftig verschillende landen deel.

Verenigde Naties
Op 18 december 1990 werd in de Verenigde Naties de Internationale Conventie voor de Bescherming van de Rechten van Arbeidsmigranten en hun gezin aangenomen. Op 4 december 2000 heeft de VN 18 december officieel uitgeroepen tot internationale dag van de migrant.

Vijfeeuwenmigratie.nl
Wij maken een speciale uitzending met Mila Ernst van de website vijfeeuwenmigratie.nl. Migranten zijn onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Nederland. Toch is in de beelden, verhalen en documenten over de Nederlandse geschiedenis de betekenis van migratie en migranten onderbelicht. Op de site is veel te zien over de geschiedenis van Zuideuropeanen in Nederland. Daarover praten wij met Mila Ernst van www.vijfeeuwenmigratie.nl.

Wij spreken verder met Leen Nicolas van het Radio 1812 project over het belang van de internationale dag van de Migrant. Zie ook: www.radio1812.net