Een initiatief van Stichting Z.E.G., het inspraakorgaan Zuideuropese gemeenschappen in Amsterdam.

vrijdag 16 september 2011

Kunst aan de Schinkel

Van 18 september t/m 30 oktober 2011 vindt de eerste editie van de kunstmanifestatie Kunst aan de Schinkel plaats in Amsterdam Zuid. Met dit kunstproject wil initiator Marisol Ferradás van Soledad Senlle Gallery sociale samenhang creëren in de buurt.

Buurt als inspiratiebron
Twintig kunstenaars verzorgen workshops, installaties en performances gebaseerd op verhalen van buurtbewoners en locaties in de Schinkelbuurt.

Eindpunt
Marisol Ferradás komt uit Galicië en woonde in Frankrijk en de Verenigde Staten voor ze naar Nederland kwam.  Zij maakte de installatie in het 'Eindpunt', een houten huisje op het terrein van Museumtramlijn bij het Haarlemmermeerstation. Er zullen verhalen van tram- en treinreizigers te horen zijn. Marisol: "Ik vind het intrigerend om in gesprek te raken met mensen die ik niet ken. Voor deze installatie heb ik treinreizigers gevraagd of ze ooit bijzonders hebben meegemaakt in de trein."

Opening
De tentoonstelling zal op zondag 18 september om 15:00 uur feestelijk geopend worden in Soledad Senlle Gallery, Sloterkade 171 te Amsterdam. Zie ook KADS. Op de foto werk van Mischa Rakier.

Luister hier naar het interview met Marisol Ferradás in de uitzending van 11 september.