Een initiatief van Stichting Z.E.G., het inspraakorgaan Zuideuropese gemeenschappen in Amsterdam.

woensdag 21 november 2007

Branko Galoic en het Skakavac Orkestar

Zoals hieronder bij het bericht van 7 november te lezen is, vond in Kriterion 26 en 27 oktober het Balkan Snapshots Film Festival plaats met films en documentaires van jonge filmmakers uit de Balkan. Op de laatste dag werd de Balkan echter ook gevierd met muziek, het Turbofest. Er is opgetreden door het Trio C tot de derde, Branko Galoic en het Skakavac Orkestar en het festival is uitgeluid met de Dj’s Con Radic en Fabi Janka. Met Branko Galoic en het Skakavac Orkestar spraken wij voor hun optreden. Ook spraken wij middenin in de nacht met Irmin van der Meijden, lid van Stichting Mara en organisator van het festival, over de ideeën achter het festival, over de plannen van de Stichting en over hoe het weekeinde bevallen is.

Stichting Mara helpt als kleinschalige studentenorganisatie die mensen die een gebrek aan gewone overheidsdiensten hebben, in o.a. Albanië, Bosnië-Herzegovina, Macedonië, Montenegro, Kosovo en Servië.” Zie het bericht van 24 juli voor meer info.

Met Branko Galoic en het Skakavac Orkestar spraken wij over de uiteenlopende achtergrond van de leden van de band, over hun wensen, dromen en bezigheden. Wij vroegen hen het hemd van het lijf; welke effecten heeft het hebben van een vaderland dat nu niet meer als zodanig bestaat?
Luister nu naar de uitzending van 15 november, met het fijne gesprek met Branko Galoic en het Skakavac Orkestar, en blijf uitkijken naar de toekomstige gebeurtenissen rondom deze fantastische band.