Een initiatief van Stichting Z.E.G., het inspraakorgaan Zuideuropese gemeenschappen in Amsterdam.

woensdag 25 september 2013

Homerus' Ilias in Stadsschouwburg

Homerus' Ilias, integraal!, geregisseerd door de Griek Stathis Livathinos, is een vijf uur-durend theaterspektakel, exclusief te zien in de Stadsschouwburg Amsterdam. Grieks gesproken met Nederlandstalige boventitels.
Het is voor het eerst in de geschiedenis van het moderne Griekse theater dat de integrale Ilias wordt gespeeld. Deze eigentijdse opvoering is een dramatisch en vaak humoristisch spektakel dat niet alleen het Griekse verleden tot leven brengt, maar ook commentaar levert op de samenleving van nu.

Het verhaal
In de Ilias beschrijft Homerus een episode uit het laatste jaar van het beleg van Troje, 1240 jaar voor Christus. De Trojaanse koningszoon Paris heeft Helena, de vrouw van een Griekse vorst, ontvoerd. Onder leiding van Agamemnon zijn duizenden Griekse schepen naar Troje gevaren om haar terug te halen. De oorlog zal tien jaar duren. Op de achtergrond bemoeien de goden zich voortdurend met de stervelingen.
De voorstelling
De Griekse regisseur Stathis Livathinos maakte van dit klassieke epos vol oorlog en heldenmoed, eerzucht en wraak, een spectaculaire voorstelling - met live muziek. Een meeslepende mix van dans en theater.
Zaterdag 5 oktober, 18.00 uur en zondag 6 oktober 15.00 uur.
http://www.ssba.nl/page.ocl?pageid=3&ev=53157